Yesterday is DREAM,today is REALITYand tomorrow is WHAT YOU WANT TO BE

HI. MY NAME IS IQBAAL DHIAFAKHRI RAMADHAN. I’M FROM SURABAYA, INDONESIA. NICE TO MEET YOU.

hellofromtumblr:

Can you dream it? Then your blog must become it!
It’s a thing of joy to customize how your blog looks in the Tumblr mobile apps and on the Dashboard. 33 fonts, 16 million colors, a large and in-charge header image.
Make It Happen In Settings Download the iOS app Download the Android app 

hellofromtumblr:

Can you dream it? Then your blog must become it!

It’s a thing of joy to customize how your blog looks in the Tumblr mobile apps and on the Dashboard. 33 fonts, 16 million colors, a large and in-charge header image.

Make It Happen In Settings Download the iOS app Download the Android app 

Anne, thank for be my friend. Kau je yang faham perasaan aku and masalah aku. Thank for everything. Nanti kalau aku dah tak de, cakap dengan ex-3I, aku minta maaf sangat-sangat. Aku sayng diorang. Aku suka kawan dengan diorang tapi kau sorang yang faham dengan masalah aku.

               ”Apapun yang akan terjadi, yang terjadi harus dilalui

                Jangan ragu melangkah, bersama kita bisa

                Menjadi yang terhebat, dari semua yang baik

               Jangan ragu melangkah, bersama kita bisa

               Menjadi yang terbaik, dari kisah yang hebat

                              KITA PASTI BISA “

 

CERITA SEMALAM

Kenapa hidup aku macam ni? PLEASE, TELL ME THE TRUTH. Dekat sekolah, aku bagai dipinggirkan. (memang dipinggirkan). Ada kawan tapi macam tak de kawan. Dekat rumah, ada family tapi macam tak de family. Kalau ada 5 members in a family, seorang akan dipinggirkan eh? Kenapa ramai yang sayang ICAD? kENAPA?? Aku memang tak oenting dalam hidup diorang. BETTER AKU MATI DULU.. 

"Ibu, Ira minta maaf sebab Ira dah banyak buat salah dengan Ibu. Ira buat Ibu nangis. Ira terpaksa buat macam  tu. Ira cuma nak bebas macam orang lain. Ira cuma nak kebahagiaan dan kasih sayang macam orang lain. Tapi Ira rasa Ira tak de semua tu. Ira minta maaf sangat-sangat.

KISAH DIRI SENDIRI

Takkan lah orang yang sama buat aku happy. Aku cuma nak kasih sayang, support from them. But I didn’t get anything.

Hari Rabu yang lepas, Syafiq Arm datang makan. For the first time, he says that I’m cute. OH MY GUCCI.. Hahaha.. I’m shock when he says “Awak comellah”

Last night, I watched COBOY JUNIOR THE MOVIE. I just wanted to know who is COBOY JUNIOR. It had 4 members which is Kiki, AldI, Bastian and Iqbaal. But Iqbaal was so handsome and he wore bressess. OH MY GOD. I wanted to wear it but I don’t have enough money to pay for it.

KISAH FAMILY

Kenapa familyy aku buat aku macam ni? Macam aku ni bukan anak dia.. Aku ada hati,perasaan. Kenalah faham. Lima malam berturut-turut aku menangis. Tapi ada yang nak pujuk aku? Marah aku adalah. Aku try to be happy, but I can’t.

Andai aku pergi dulu, biarlah aku masuk neraka. Aku banyak buat dosa. Biarlah aku diseksa dulu. Biarlah kau menjerit kesakitan.

Apa yang aku buat tak pernah betul depan mata dia.Semua salah. Aku rela pergi dulu.

MONOLOG SENDIRIAN

"Ira, bawa diri baik-baik. Jangan sibuk hal orang. Kau buat hal kau sendiri. Fikir betul-betul, apa yang perlu kau buat, kau buat. Kuatkan semangat. Hwaiting!

DIARI HIDUP

Siapa aku sebenarnya? Adakah aku anak angkat? Kenapa aku dilayan sebegini? Kenapa tiada orang yang ambil peduli tentang aku? Aku cuma nak rasa bahagia, kasih sayang yang secukupnya..Bukan macam ini!!

Dekat sekolah aku rasa aku selalu dipinggirkan. Jalan dengan Rebecca dan Megakartika, tapi rasa macam jalan sorang-sorang. Nak share jawapan dengan Aziratul. macam kena jawab exam. Nampak sangat dengan diorang aku diabaikan. Tapi bila masa seni, baru nak cari aku. Lepas ni,  aku tak payah nak kejar diorang lagi.

KELAS BARU

Aku tak sanggup stay kelas 3S. Sunyi sangat-sangat. Normally dah macam dekat pasar. Masa pj, kalau cikgu bercerita mesti ada someone yang menyampuk. Tapi itu semua sudah tak kedengaran lagi. Bm, sunyi dah macam nak tidur. Puan Hayati, I will miss you. Ustazah Fadzilah, ajarlah kelas 3S.

IZYAN FAIQAH

Izyan, don’t be to annoy. Memang betul cakap orang. Izyan to annoy. Memang patut orang jauh dari kau. Kalau kau rasa, kau nak orang hormat kau don’t be to annoy.